Nejpřekvapivější výsledky v historii sportu, se kterými sázkové kanceláře nepočítaly

Mezi nejoblíbenější formu hazardu se nepochybně řadí sázení, kterému vévodí zejména sport. Pokud tedy vsadíte na správný tým, můžete vyhrát i nemalé částky. Ve většině případů je možné výsledky odhadnou do předu, ale najdou se i výjimky. V historii totiž proběhly i zápasy s opravdu nečekanými výsledky, se kterými nepočítaly ani ty největší sázkové kanceláře. Potvrdilo se, že matematika a logika neplatí pro hazardní hry.

Argentina – hvězdný tým, který překvapivě prohrál

V roce 2002 se Argentina rozhodla, že se doslova popere o titul na Mistroství světa ve fotbale. V souvislosti s tím složila hvězdný tým, který měl převálcovat i ty největší hráče světového fotbalu. Uvnitř týmu se tak objevil například Javier Zanetti, Sebastián Verón či Gabriel Batistuta.

Už od samotného začátku tak byla Argentina považována za jasného favorita, u kterého bylo jasné, že se umístí velmi vysoko. Jako první se tým postavil Anglii, která ho však hravě porazila v čele s Davidem Beckhamem. Rozhodnout měl tedy zápas se Švédy, kteří k výhře potřebovali pouze remízu. Té se nakonec dočkali a hvězdný tým z Argentiny odjel s prázdnou.

Absolutní prohra Francie, kterou nikdo nečekal

Na zmíněném mistroství se objevili i další favorité, kteří měli v té době již jednu výhru v šampionátu, přičemž obsadili i první příčku v žebříčku FIFA. Řeč je o Francii, které většina komentátorů předpovídala další výhru v řadě, na což vsázela i většina fotbalových fanoušků. Ve francouzském týmu byly taková jména jako Patrick Viera, Marcel Desailly, Fabien Barthez či Bixente Lizarazu.

Velkým překvapením tedy byl jeden pouhý gól se slabým Senegalem, který se na šampionátu objevil poprvé. O moc se však nepolepšili ani při zápasu s Uruguayí, kde získali pouze jeden bod. Jedinou naději na postup představovala tedy výhra s Dánskem, která se však stala pouhým snem. Dánsku se totiž podařilo porazit Francii 0:2, čímž poslalo svého soupeře na čtvrté místo v tabulce.

Studenti vs nejlepší tím světa

V jednom z nejdramatičtějších zápasů v olympijské historii, 22. února 1980 v Lake Placid, porazil americký hokejový tým složený z vysokoškolských hráčů sovětský tým hájící čtyři zlaté medaile. Sovětský tým považovali byl považován za nejlepší na světě, zatímco Američané byli v podstatě studenti. V přípravném zápase zvítězili Sověti 10:3, nikdo nečekal šokující prohru 4:3 a zlato pro Američany. Zázrak na ledě.

Fotka od LuckyLife11 z Pixabay

Ohodnoťte toto post

Buďte první kdo přidá komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.